27 Kasım 2011 Pazar

PatchWork Masa Örtüsü Örgü Modeli (ÖrgüModellerimiz)

PatchWork Masa Örtüsü Örgü Modeli (ÖrgüModellerimiz)



Orgu Modellerimiz
Sevgili Hobilendik ziyaretçileri,
Sizlerle örgü modellerinin ve kendi yaptığı örgü çalışmalarının yapılışları hakkında açıklamalı bilgiler veren başarılı bir bloğun tanıtımını yapmak istiyoruz. OrguModellerimiz; Örgü ve Elişi blogları arasında tanınmaya başlayan ve bloğundaki paylaşımları ile sevilen bir blogdur. Bloğun sahibi olan Gül Hanım bu hafta bizlere Patchwork Masa Örtüsü çalışması hakkında bilgiler veriyor.
Kendisinin “PatchWork Masa Örtüsü Örgü Modeli” adıyla yayınladığı örneği ve yapılışını sunmak istiyoruz.
Malzemeler:
Keten kumaş
Poplin 3 renk kumaş
Dikiş iğnesi
8 numara domino 2 tane ip
Yapılışı:
6 kişilik kumaşını, kenar uçlarıyla beraber hazırlayınız. Daha sonra küçük kartonlarda modeliniz hazırlayınız. Çizdiğiniz modeli kumaşın üzerine uygulayınız. Sonra belirli bir pay bırakarak kesiniz. Daha sonra kenarlarını T’leyip, altı taneyi de aynı şekilde T’ leyip hazırlayınız. Ortasına sadece düz bir renk kullanırsanız dah güzel olacaktır. Kenarlarına da minik desenli kumaş kullanınız.
 
Evinizde bulunan artık kumaşları bu şekilde de değerlendirebilirsiniz. Ortaya düz kumaş kullanmaya dikkat ediniz. PatchWork’ ün özelliği hiç makina kullanmadan, hep elde dikiliyor olmasıdır. Ortaya düz kumaş kullanıp, altı tane desenli kumaşı sık el dikişi yaparak birleştireceğiz.
 
Çizdiğimiz modelimiz kumaşın içinde kalacak. Dikip ve ütüledikten sonra içindeki modelimizi çıkaracağız. Daha sonra masa örtümüzün uçlarına modelimizi uygulayacağız. Modelimizi koyduktan sonra beyaz iple makine dikişi yapacağız. Daha sonrada uçlarına çavdar dediğimiz, büyük yorgan iğnesiyle yapacağız. Bir sonraki aşamada iğnenin uçuna üç kere ipi sararak çavdar dediğimiz modelin uçlarına batacağız. Az çok dikişten anlayanların kolayca yapabilecekleri şık bir masa örtüsü.
Eğer siz de Gül Hanım’ ın un diğer Örgü Modelleri ve Örgü Örnekleri çalışmalarını okumak isterseniz sizi bloğunda bekliyor olacak. Kendisinin blog adresi  Sizler adına bu paylaşımı için Gül Hanım’ a ve bloğuna teşekkürlerimizi bir borç biliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder