27 Kasım 2011 Pazar

Haroşalı Şal Örgü Modeli Yapımı, Şal Modelleri, Örgü Modelleri Anlatımı

Haroşalı Şal Örgü Modeli Yapımı, Şal Modelleri, Örgü Modelleri Anlatımı





Sizlerle örgü modellerinin ve kendi yaptığı el işi çalışmalarının yapılışları hakkında açıklamalı bilgiler veren başarılı bir bloğun tanıtımını yapmak istiyoruz. OrguModellerimiz; Örgü, Elişi ve Ahşap Boyama blogları arasında tanınmaya başlayan ve bloğundaki paylaşımları ile sevilen bir blogdur. Bloğun sahibi olan Gül Hanım bu hafta bizlere Ahşap Boyama Ekmeklik Modeli hakkında anlatımını sunuyor.


Örgü Şal Modelleri



Haroşalı Şal Örgü Modeli
Aşağıda anlatılan şal modeli günlük kullanabileceğiniz rahat bir şaldır. Hem şık hem de spor bir model. Sizlere denemenizi tavsiye ederiz.


MALZEMELER
2 Tane 100gr’lık merserize eflatun ip
8 Numara şiş

YAPILIŞI

Şalımıza 45 imlekle başlıyoruz. 3 Sıra haroşa örüyoruz. Daha sonra 2 imleğimizi düz örüyoruz. Sonra şişimizin üzerine ipimizi atıp, 2 tane imleğimizin üzerine şişimizi geçirip 1 imlek çıkarıyoruz. Çıkardığımız imleğimizin üzerine tekrar ipimizi atıp ipi çıkarıyoruz. Bir sıra  bu işlemi hep yapıyoruz. Daha sonra tekrar haroşa şeklinde 3 sıra örüyoruz. Şalımızın uzunluğu isteğe bağlıdır. Sonra saçağımızı takıyoruz. Tabiki saçak takmak arzunuza bağlı. Ben  bu şalı 2 günde bitirdim. Sizlere kolay gelsin.

Eğer siz de Gül Hanım’ ın un diğer Ahşap çalışmaları ve Örgü Örnekleri çalışmalarını okumak isterseniz sizi bloğunda bekliyor olacak. Kendisinin  Sizler adına bu paylaşımı için Gül Hanım’ a ve bloğuna teşekkürlerimizi bir borç biliriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder