27 Kasım 2011 Pazar

Firkete Tekniği ile Örgü, Firkete Kolye, Firkete ile Yapılmış Örnekler, Örgü Modelleri, Örgü Tekniği

Firkete Tekniği ile Örgü, Firkete Kolye, Firkete ile Yapılmış Örnekler, Örgü Modelleri, Örgü Tekniği



    

Sizlere bu yazımızda boncuk ve örgünün birleştiği Firkete tasarımından bahsedeceğiz. Takıların tasarımları oldukça büyüleyici. Bu takıları görenler yapmadan veya almadan duramıyor.

Sizlere sunacağımız bu takı örgü modelleri Esra Hanım’ın öğrencilerinin tasarımlarından. Esra Hanım mükemmel bir insan, bizlere takı tasarımını öğretmekle kalmayıp derslerinde görüntü çekmemize izin vermiş olması da ne kadar paylaşımcı olduğunun bir göstergesi. Kendilerine Hobilendik  olarak teşekkürlerimizi tekrardan iletiyoruz. Umarız bu takılar Esra Hanım’ a ve öğrencilerine bir kazanç kapısı daha açar.

Malzemeler:
15 mm mumlu ya da mumsuz ip,
Firkete (Tuhafiyelerde,yüncülerde genelde bulunur),
Boncuk (ipimizden  geçecek şekilde olsun türü size kalmış),
Tığ (5 numara),
Deri Kapama


Yapılışı:
İlk olarak firkete tekniğini bilmeyenlerimiz varsa sizlere bir kolaylık yapalım. adresinde hem resimleri hem de “If you can’t see the tutorial below, you can download the video clip here.” linkindeki “here”  yazan yerde Firkete Örgüsünün anlatım videosu var. Videoyu izlemenizi tavsiye ediyoruz.

İlk önce elimizin alışması için bir kaç alıştırma şart. Oldukça da basit bir teknik için örmeye hazırız. İpimize istediğiniz boncukları önceden dizin. Videoda izlemiş olduğunuz tekniği uygularken siz istediğiniz tarafa boncuk yerleştirebilirsiniz. Firkete işini boynunuza tutun ve istenilen boyda yapın. Üst kısmına sık iğne uygulayınız. Genişlik de size kalmış. Şimdiden size kolay gelsin.
  
Sizlere firkete çalışmalarını yine başka örneklerle de yayınlayacağız. Sizlerin de firkete çalışmalarınız varsa bize email atın ve sitemizde  yayınlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder