25 Ağustos 2011 Perşembe

Modanın Cesur İkonları

Moda elbette ki güzel görünmek, şık görünmek üzerine kurulu bir oluşum ancak biraz cesaret olmazsa olmaz.
Bunu kanıtlarcasına, aklımıza gelen en ünlü moda ikonları hep stillerinin bir yönüyle dudak uçurtacak kadar cesur olabilenler olmuş. Kimi dekoltesi kimi absürtlüğü kimi renkleri ile hep hakkında konuşturmuş, belki pek çok kez eleştirilmiş ancak bir şekilde diğerlerinden farklı olabilmeyi ve dikkat çekebilmeyi başarmış. Bu hafta modanın en cesur 6 moda ikonunu ele alıyoruz, hazır mısınız?
lady gaga Modanın Cesur İkonları
Böyle bir liste yapılır da Lady Gaga en başı çekmezse şahsen ben o listeyi atın gitsin derim. Moda ve cesaret bir araya geldi mi, bunun en güzel örneği Lady Gaga’dır. Birçoğumuz onun bu absürtlüğe varan stilini yüksek sesle eleştirdik, hiç beğenmedi, hatta en kötü giyinen ünlüler listesinde onu en başa koyduk, her seferinde “yok artık” dedik ama o bizi yine şaşırtmayı başardı.
victoria beckham2 Modanın Cesur İkonları
2- Victoria Beckham Victoria Beckham da son dönemde kendinden en çok bahsettiren moda ikonlarından. Bir Spice Girl’ken önce bir futbolcu eşine sonar da bir moda ikonuna dönüştü. Bu dönüşüm büyük bir başarı ve bunda kesinlikle cesaretinin payı çok büyük.
rihanna Modanın Cesur İkonları
3- Rihanna Bu listenin olmazsa olmazlarından biri de şüphesiz ki Rihanna. Rihanna’nın çok kuvvetli ve kendine has bir stili var ama bir o kadar da değişken. Değişmeyen şey değişimdir deriz hep ama değişimden hep de bir korkar tedirgin oluruz. İşte bu çekinme belli ki Rihanna’da kesinlikle bulunmuyor. Nitekim onun kadar kendisiyle, saçı başıyla, giyim tarzı ile oynayan az bulunur.
kate moss Modanın Cesur İkonları
4- Kate Moss Bir trend takipçileri vardır, bir de trendleri belirleyenler yani trend-setter’lar vardır. Kate Moss bu ikinci gruba dahil edebileceğim nadir ünlülerden biri. Bir şeyin trend olabilmesi için Kate Moss’un giymesi yeterli, işte o bu kadar etkili bir moda ikonu. Trend-setter olmak az buz değil, tabi ki ciddi bir cesaret ister. Bugün belki denemekten bile çekindiğimiz trendlerin birçoğunu ilk uygulamayan olmak her yiğidin harcı değil doğrusu.
jennifer lopez Modanın Cesur İkonları
5- Jennifer Lopez Evet belki bir trend setter değil, absürt bir giyim tarzı da yok ama dekolte dendi mi en cesurunu veren moda ikonlarından biri bence kesinlikle Jennifer Lopez. Üstelik vücudu gerçekten de öyle fazla dekolteyi kaldırabilecek bir vücut tipi değil ama yine de kendisine olan güveni ile giyiyor ve bakışları üzerine toplamayı başarıyor.

deniz berdan Modanın Cesur İkonları
6- Deniz Berdan Pek tabii Türkiye’de cesur giyinmenin normalden daha fazla cesaret istiyor. Bu listeye Türkiye’den eklenebilecek bana kalırsa bir tek Deniz Berdan var. İlgi çekici giyim tarzı ile “modanın cesur ikonları” başlığını sonuna kadar hak ediyor. Pop-up giyim tarzını çok seviyor ve doğrusu çok başarılı bir şekilde uyguluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder