25 Ağustos 2011 Perşembe

Küçük Siyah Elbise Modelleri

Pozisyon ve kostüm stiline göre kutsal, bedbaht, tehlikeli ya da bunlardan bazılarının kombinasyonu gibi görünebilir…Her kadının giyerek harika görünebileceği ve her kadının kendine ait bir tane edinmesi gereken;  “Giyecek hiçbir şeyim yok” günlerinin en büyük kurtarıcısı… O kadar popüler ve gerekli ki ilk ne zaman ve ne şekilde ortaya çıktığını bilelim istedik, araştırdık…

Bu temel ve kabul edilir ihtiyacın kaynağına yapılan yolculukta ilk ziyaret 1920’ler. Uzun kat kat elbiseler giyip, saçlarını kestiren ve hızlı parti hayatından gayet hoşlanan kadınların varlığıyla, toplum omuzlarını, sırtlarını ve bacaklarını hafifçe açmaya başlayan kadınları daha çok kabullenir oldu. Dönemin şiddetle istenen görünümü ise genellikle ince güzel hatlı ve gençti.
Efsanevi moda tasarımcısı Gabrielle “Coco” Chanel’ın da kadın moda sektörüne adını diktiği seneler de 1920’lere denk geliyor. Chanel tasarımları genellikle 1920’lerin simgesi olarak kabul edilmiştir çünkü çalışmaları son derece taze, modern ve günceldir.
Dönemin uçarı kızlarını düşündüğümüzde, bu stilin Chanel tarafından ilham alındığını ve cesaretlendirildiğini görüyoruz. Tasarımcı, basit kalıp ve kesimlerdeki kolay giyilen yumuşak kumaşlar ve nötr renkler tercih ediyordu. Chanel rahat ve sofistike tarzı modaya işliyordu, ve bu kombinasyon bir devrim kabul edildi. Küçük siyah elbiseyi tasarladığı ve dünyaya tanıttığı zaman da ilk dönemlerine denk gelir.
1926’da, ilk kez tanıtıldığında, siyah, cenaze törenleri ve yas dönemleri için tercih edilen bir renkti. Chanel’in tasarımı gayet basit ve seksi, kolsuz, dar, düz kesimiyle vücuda oturan ve hemen diz üzerinde biten bir kreasyondu. Bu şık siyah elbisenin kadınlar tarafından nasıl sevilip, benimseneceği ve senelerce yerini başka bir tasarımla paylaşmayacağını asla tahmin edemezdi.
Chanel’e göre “Lüks rahat olmalı, aksi takdirde lüks değildir”
50 lira ya da 5 bin lira, niyeti aynı: Çabasız klasik bir görünüm ve gereğine uygun bir şekilde seksapel, hem de saniyeler içinde.
Siyah giymek ya da neredeyse komple siyah giyinmek pek çok anlama gelebilir. Geriye kalan herkes parlak ve canlı renkler giymeyi tercih etmişse, siyahlar içerisindeki birisinin

ortama girişi dramatik bir etki yaratabilir. Pozisyon ve kostüm stiline göre kutsal, bedbaht, tehlikeli ya da bunlardan kimilerinin kombinasyonu gibi görünebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder