18 Eylül 2011 Pazar

bebek örgü etek hırka anlatım





Modelin Yapılışı
ETEK :
167 ilmek ile başlanır. Sadece 1 sıra 1 ters, 1 düz örülür. Etek ucuna baklava modeli yapılır. İç kısımları ters örgü yapılır. Baklava modeli bitince düz örgü ile devam edilir. Boyu 26cm olunca 4cm 2 ters, 2 düz şeklinde lastik örülür. Lastiğin sonuna doğru bağcık için delikler açılır. Etek bitince lastiğin ucuna bebe lastiği dikilir. Uzunluğu 1 m olan bağcık geçirilip, baklava modelinin içine iğne ile çiçekler işlenir. Çiçeklerin ortasına boncuk dikilir.

HIRKA :
ARKA :
70 ilmek ile başlanır. Baklava modeli koyulur. 16 cm sonra 3+1+1+1 şeklinde kol oyuntusu yapılır. Boy 28cm olunca ilmekler kapatılır.

ÖN :
39 ilmek ile başlanır. Baklava modeli koyulup, önden yakaya kadar bir model devam ettirilir. Baklava modellerinin içleri ters örgü örülecek,içlerine çiçek işlenecek.
Boy 16cm olunca 3+1+1+1 şeklinde kol oyuntusu yapılır. Boy 26cm olunca 7+1+1+1+1+1 şeklinde yaka oyuntusu yapılır. Boy 28 cm olunca kalan ilmekler omuz için iki seferde kapatılır.

KOL:
41 ilmek ile başlanır. Kenarlardan arttırılarak ilmek sayısı 53, boyda 26cm olunca kol oyuntusuna başlanır. İki sırada bir her iki yandan bir ilmek eksiltilir.
Boy 32cm olunca kalan ilmekler bir seferde kapatılır.

YAKA :
86 ilmek ile çift lastik örülür.3cm den sonra her iki yandan bir ilmek eksilterek örmeye devam edilir. Boyu 5cm olunca kalan ilmekler kapatılır. Yakanın iki ucuna çiçek işlenir ve ortasına boncuk dikilir. Önüne tığla 6 zincir çekilerek 3 adet ilik yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder